torsdag 28 mars 2013

Gladiator-hälsningar från Bologna"Allt vi säger är sant" befinner sig just nu på världens största och viktigaste bokmässa för barn- och ungdomslitteratur. Den hålls i Bologna, Italien.
Jag försöker få mässan att handla om podcasten, och börjar bli trött på mitt eget tjat. Men jag har stött på en norsk lyssnare. Det var roligt!
Bland besökarna är det fler som pratar om vädret än om böcker. Det beror på att det regnar, blåser och är ungefär lika kallt som i Sverige.
Har spanat efter nyheter, men det är svårt eftersom det nästan enbart finns bilderböcker i montrarna. Några gånger har jag hittat spännande nya ungdomsböcker i hyllorna hos de svenska förlagen. När jag i smyg tagit ner dem för att bläddra har jag upptäckt att de inte finns! Man har bara kopierat upp omslagen och tejpat dem kring gamla böcker. Så där finns inget skvaller att rapportera.
Bland de utländska förlagen har jag i alla fall spått en trend. Slå ihop Hungerspelen och lite random fantasy- och historiaböcker och möt – ungdomsgladiatorerna! Enligt rykten har minst ett svenskt förlag visat intresse…
Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar