Allt fler podcasts kommer ut hela tiden och efterfrågan verkar inte minska. Om du är sugen på att starta en podcast finns det många saker att tänka på men faktum är att det inte är så svårt som det kanske verkar.

Börja podda

Många tycker det kan kännas lite avigt att börja podda. Då kan en Vape utan nikotin komma till användning. Även om du inte konsumerar nikotin kan en vape hjälpa dig att hålla händerna i styr och ha något att pilla med under tiden du poddar. Det kan göra det enklare för dig att känna dig bekväm och lugn i poddstudion. När du väl fått med dig en kompis på poddtåget kan ni börja med att göra en provinspelning. Leta rätt på passande musik och ta en bild som passar omslaget för podcasten. Sedan är det bara att tuta och köra! Försök hålla er till ett ämne under varje podcastavsnitt. Det gör det enklare för lyssnare att hitta till er.

Rätt förutsättningar

Innan du kan sätta igång och spela in din podcast måste du bolla idéer, planera och strukturera. Ju tydligare plan du har desto bättre förutsättningar har du för att lyckas med din podcast. Börja med att skriva en pitch till din podcast. Det vanligaste och enklaste sättet att podda är att göra det med en vän. Om du inte redan har någon i åtanke kan du använda pitchen för att försöka få med någon kompis på tåget. Podcasten kan handla om precis vad som helst, så länge det är något ni båda är intresserade av.