Nu för tiden när i princip vem som helst med en internetuppkoppling kan skapa en podcast är det svårare att stå ut i mängden. För att ge din podcast bästa möjliga förutsättningar att lyckas är det smart att slå minst två flugor i en smäll.

Utnyttja allt du har

Ska du bli en seriös podcaster som tjänar pengar behöver du förr eller senare kontorsmaterial som papper, pärmar, pennor, post-it-lappar och annat. Dels för att det är direkt nödvändigt, dels för att det är ett bra sätt att hålla koll på idéer, scheman, nyhetsartiklar och annat.

En bra innehållsskapare vet att man måste ta vara på situationen i stunden och vad man har tillgängligt. Varför inte låta kontorsmaterialet, som du ändå måste ha, ge dig lite kul content samtidigt? Slå två flugor i en smäll och utnyttja det du har.

Struktur och kreativitet

Organisatoriskt sett får du bättre struktur på din podcast med väl placerade post-it-lappar på ditt skrivbord. Kör du live och har en lyssnare som ringer in och refererar till en samtalspunkt du hade för två veckor sedan är det lättare att göra content om du har en post-it som berättar vad du pratade om då. Varför inte söka efter kul saker att använda dem till utöver det praktiska?