Har du en podcast? Då vet du säkert att det svåraste med den är att fylla den med innehåll. För att en podcast ska bli riktigt intressant krävs ofta att du har bra gäster som kan ge intressanta perspektiv till dina lyssnare. Gäster ger också en avlastning till dig i och med att du inte behöver kunna allt, utan kan intervjua någon annan med expertis. Hur gör man då för att få bra gäster?

Var beredd att resa

Det är inte givet att den du vill intervjua bor på samma ställe som där du befinner dig. Ofta innebär det att du behöver ta dig till den personen, vilket gör att du måste fixa logistiken på plats. Du kan då till exempel hyra kontorshotell i Malmö att ha som bas och som improviserad studio. Hyr ett bra och ljudisolerat rum på kontorshotellet och rigga upp din utrustning där i god tid innan din gäst kommer.

Var social

Det är bra att vara en bra intervjuare för att få fler gäster. Om de du vill ha med upplever att de kommer bli lyssnade på och få bra följdfrågor kommer de också vara mer benägna att tacka ja. Se också till att odla ett brett kontaktnät. Dina kompisar känner folk, som känner folk. Att förstå teorin om six degrees of separation kommer hjälpa dig att hitta gäster. Inventera dina kontakters vänlistor online och fråga sen snällt om de kan presentera dig för någon du vill prata med. Oftast är det inga problem om förfrågan kommer från någon de känner och litar på.