Det finns mängder av svenska poddar i olika genrer, allt från humor- till mordpoddar. Du får här några exempel på poddar i brottets tecken.

Palmemordet

I denna podd granskas all fakta som finns när det gäller mordet på statsminister Olof Palme. Han blev nedskjuten från nära håll, fredagen 28 februari 1986 och än i dag 2020 är inte mordet löst. Här får du, förutom all fakta som finns, ta del av vilka spår som polisen har utrett och som kan vara viktiga för att en gång för alla kunna lösa mordet. Podden passar för dig som är intresserad av Palmemordet och har i syfte att lösa det. Eftersom det tagit cirka nio år att läsa igenom allt material som finns, är detta en lättare form att ta del av utredningen, genom att lyssna när du vill. Podden har hittills 222 avsnitt och det senaste avsnittet sändes 15 april 2020.

Rättegångspodden

Den här podden bjuder på kända brott och rättsfall, där de sammanfattas med verkliga ljudupptagningar från rättegångar. Bland annat har fall som mordet på Lisa Holm, rättegången mot Christer Pettersson och styckmordet i Boden tagits upp. Podden vann 2016 Svenska poddradiopriset i kategorin ”Samhälle och Kultur”. Senaste avsnittet sändes 14 april 2020 och 68 avsnitt har kommit ut.

Seriemördarpodden

Här i denna podd studeras och diskuteras olika mord gjorda av seriemördare från hela världen. Podden kan innehålla obehagliga inslag, så den rekommenderas inte för dem som är känslig. Är du intresserad av massmord kan du lyssna på systerpodden som handlar om det. Det senaste avsnittet gick 14 april 2020 och det var då avsnitt 123.