Idag har vi tillgång till kunskap på ett alldeles fantastiskt sätt. Förutom att vi kan googla allting på internet, så kan vi ladda ner böcker och podcaster på mobilen och lyssna när vi vill. Lyssna på många och olika poddar så blir du riktigt allmänbildad.

Vetenskap för vetgiriga

Det finns många intressanta poddar som handlar om vetenskap, allt från hur celler är uppbyggda till hur klimatet fungerar. Genom podcaster får alla människor tillgång till viktig kunskap. Att ha god kunskapsbas är väsentligt för att vi ska förstå både oss själva, samhället runtomkring oss och hur världen fungerar. Då är podcaster perfekta. Du lyssnar när du kör bil, cyklar, går eller stryker dina skjortor. Satsa på Podplay så har du alla dina podcaster samlade på ett och samma ställe på ett riktigt smart sätt. Där hittar du alla poddar om vetenskap som ”Vetenskapsradion Historia”, ”Dumma människor”, ”Språket”, ”Det mörka psyket” och ”Klimathjärnorna”.

Uppmuntra unga att lyssna

För ett väl fungerande samhälle måste barn och unga inte bara gå i skolan, de måste lära sig att älska kunskap. Alla måste inte tycka om samma ämnen, men att älska och ha kunskapstörst är oerhört viktigt. Vare sig du arbetar som snickare, delar ut post, är forskare eller frisör så är det viktigt att du medvetet lär dig hela livet ut. Om du hittar en bra podcast, varför inte tipsa dina barn om den? Uppmuntra dina barn att lyssna på poddar samtidigt som de är utomhus och gör aktiva saker som att gå och cykla, istället för att bara sitta inomhus framför en dator och konsumera underhållning.

Lyssna överallt

Det är särskilt två saker som gör just podcasten så fantastiskt: det kommer ständigt ut nya avsnitt och du kan lyssna på dem överallt. Förr i tiden satt man framför radion eller i soffan framför tv:n om man ville lära sig något. Nu kan vi kratta löv, rasta hunden eller ta en joggingtur samtidigt som vi lär oss något nytt. Det är också perfekt att lyssna på podcaster på vägen till och från jobbet. Tiden går mycket snabbare, samtidigt som du lär dig något nytt och spännande. Det kan också vara klokt att lyssna på poddar som tillhör ditt arbetsområde. Det är ett enkelt sätt att snabbt ta till sig ny kunskap. Om du jobbar med ekonomi eller är historielärare så är det smart att varje vecka lyssna på olika poddar om just de ämnen som du arbetar med. Då kommer du alltid hålla dig á jour med vad som händer och lära dig ny intressant kunskap. Om du behöver komma i form kan du också använda dina vetenskapspoddar medan du motionerar. Du kan besluta dig för att du bara får lyssna på ”Vetenskapsradion” medan du joggar eller cyklar, så kommer det vara så mycket lättare att sätta på sig träningskläderna och bege sig ut på ännu en motionsrunda.