Har du sett alla serier och filmer du vill se på Netflix och alla andra streamingtjänster? Har du läst alla böcker du vill läsa för närvarande? Har det lett till att du spenderar för mycket tid framför dator- och mobilskärmen? I så fall bör du vända dig till en podcast. Där har du många timmars tidsfördriv.

Vad är en podcast?

En podcast är som ett radioprogram, fast det går inte på radio. I stället laddar du ner det till din dator eller mobil och lyssnar på det när du vill. Vill man lyssna på sin mobil eller surfplatta måste man ladda ner en podcastapp. De är generellt gratis att ladda ner och det görs enkelt i exempelvis App Store eller Google Play Store. Vem som helst kan skapa en egen podcast och det kan handla om precis vad som helst. Så känner man att man har något intresse man vill förmedla till andra eller bara har något allmänt intressant att prata om så kan man enkelt starta en egen.

När kan en podcast vara bra att lyssna på?

Det är egentligen den enskilda lyssnaren som sätter gränserna för när man anser att det är lämpligt att lyssna på en podcast. Många väljer att lyssna på en podcast när de tränar och det är då ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje. När man åker bil är ett annat bra tillfälle att lyssna på en podcast. Många lyssnar på podcast när de utför sysslor i hemmet, då det är ett utmärkt sätt att få tankarna på något annat när man exempelvis diskar, tvättar golv eller dammar. Om du lyssnar på en podcast i hemmet kan du använda dig av den smarta produkten Google Nest Hub som med hjälp av röststyrning även kan styra TV, belysning och musik i hemmet samt svara på dina frågor. Kort och gott en smidig apparat i varje hem och hushåll.

Vilka podcasts finns?

Svaret på frågan i rubriken är att det nästan finns oändligt med podcasts att lyssna på, med fokus på allt du kan tänka dig. Det innebär att det med största säkerhet finns många podcasts som du kan tycka är roliga och intressanta. Tycker du om aktier? Ja, då finns det mängder med aktiepoddar som pratar och spekulerar om allt från aktiemarknaden i allmänhet till enskilda aktier. Tycker du om kriminalfall? I sådana fall finns det mängder med poddar både på svenska och andra språk som går in på djupet i enskilda fall och till och med låter dig höra delar av rättegångarna. Utbudet är oändligt så det är bara att ladda ner de podcasts som du är intresserad av.